15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

Kan man få imma på ögonen

Kan man få imma på ögonen
ställdes av Anonym
  

8 Svar

0 röster
Natriumklorid är "vanligt salt", som bekant. Mycket av saltet som används i matlagning utvinns ändå ur haven. Så om du köper "havssalt i flingform" och jämför det med vilket salt (nacl) som helst är chansen rätt stor att du ändå jämför med ett havssalt.
besvarad av Anonym
0 röster
Hallå eller.
Salt kommer från våra hav hur vi än vänder och vrider på det. De stora saltöknar som finns är inget annat än uttorkade havsområden, sen om du får det i flingor eller grovkornigt eller finmalt spelar mindre roll i smaken, därimot vid olika inläggningar och gravning kan det bli skillnad.
besvarad av Anonym
0 röster
Flingsalt är såklart bäst. Varför? Jag har två mycket starka argument:

1. Tv- kocken Tina är bedårande och hon använder flingsalt.
2. Eftersom Tina använder det i tv och allt som sägs på tv är sant så finner jag ett obestridligt faktum i mitt påstående.
besvarad av Anonym
0 röster
Jag läste någonstans att man hade testat havssalt och funnit rester av urin från tretton fjorton män. Det är nog helt ofarligt men tål att tänka på.
besvarad av Anonym
0 röster
En ren smaksak. Havssalt innehåller en del annat än ren natriumklorid, men inte i sådana mängder att det har någon praktisk betydelse. Flingformen gör att saltsmaken blir litet intensivare om man tar dem direkt i munnen, men i matlagningen märks knappast någon skillnad.
besvarad av Anonym
0 röster
Lika litet som man kan få imma på tungan även om man har munnen öppen.
besvarad av Anonym
0 röster
Vet inte varför du frågar men om det är så att din sikt blir suddig, alltså att det verkar som om du har dimma på ögona, kanske du ska prata med en läkare. Ibland ser man ju suddigt som på morgonen när man just har vaknat. Men är allt dimmigt hela tiden eller mycket ofta kan det vara symtom på något.
besvarad av Anonym
0 röster
Nej, inte i normala fall eftersom eventuell imma som skulle kunna bildas där blandas med tårvätskan så att imbildning inte sker. Dessutom blinkar man rätt ofta så även uttorkade ögon skulle inte hinna få imma. Om man däremot tänker sig att någon är död och nedkyld skulle det kunna hända att det blir imma på ögonen om man blåser fuktig luft mot de kalla ögonen. Inget att pröva hemma dock.
besvarad av Anonym
...