15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

vilken månad kan spärbarn börja få tänder

Tillägg från 08/23/2008 07:41pm:Får spädbarn feber och mycket ont samband med första tänderna?Tillägg från 08/23/2008 07:49pm:Är det vid bara första tanden har barn så ont, att man måste medicinera med febernedsättande och smärtstillande medel?
ställdes av Anonym
  

2 Svar

0 röster
Lätt feber i samband med att tanden kommer låter inte konstigt, dock har jag inte varit med om att det behövts febernedsättande medicin.
Men jag minns att mina pojkar ofta var lite extra gnälliga just när det var tänder på gång.
besvarad av Anonym
0 röster
Barn kan faktiskt ha det redan vid födseln, men dock så är det normala att tänderna kommer vid 6-8 månaders ålder...men kan även dröja upp till 1 år utan att det är något fel.Tillägg från 08/23/2008 08:53pm:    Som vanligt när det gäller saker som detta så kan det skilja sig mycket från person till person.
Det normala är väl att det mest "kliar" i munnen på dom, vilket t.ex. en mjuk bitring eller lätt massage med ett finger eller mjuk tandborste kan ta hand om. Men händer att tandköttet blir irriterat eller att tanden har svårt att ta sig igenom så det kan uppstå en svullnad...

Om barnet verkar verkligen ha ont så ska man nog ta kontakt med tandläkare eller sjukvårdsrådgivningen eller något liknande för det kan ju vara så svårt för tanden att ta sig fram så det kan behövs ett ingrepp...om febern har samband med det så känns det för en amatör som mig som det kan finnas risk att det uppstått en inflammation dessutom... Men sådant finns det folk betydligt bättre lämpade att svara på än mig!
besvarad av Anonym
...