15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

om man är 14 år gammal, hur lång måste man vara då?

om man är 14 år gammal, hur lång måste man vara då?
ställdes av Anonym
  

6 Svar

0 röster
Man bör inte racka ner på en prestation utan på ett diplomatiskt sätt föreslå alternativ.
"Du har för litet utrymme..." =FEL!
"Jag skulle själv ha lämnat mera utrymme runt bilden, men din lösning är inte så dum" Så får han ett val att fundera på.
besvarad av Anonym
0 röster
"Hjälper man någon i t.ex bildredigering så ska väl det grundas på en erfarenhet. Den erfarenhet måste väl ha sina referenser?

Finns det inga referenser så är det väl bara sina egna subjektiva förmaning. Alltså efter sin åsikt som inte består av några referenser utifrån?"

Du har ju själv svaret...

Konstruktiv kritik ger även förslag och det baserat på erfarenhet och kunskap. Men för att det skall kunna bli konstruktivt måste någon kunna förklara varför ett sätt är mer önskvärt och eller vedertagligt.

När du får kritik som du upplever som subjektiv så kontra med frågan: Varför? Eller: är det din subjektiva åsikt? Om den andra personen klarar att svara har du kanske fått ett bra svar.

Är det en lärare kan det tyvärr i slutänden vara bra att helt enkelt "ge svinen vad de vill ha", det är ändå läraren som betygsätter dig.
besvarad av Anonym
0 röster
"Du skulle ha lämnat mer utrymme runt bilden" = kritik
"Har Du funderat på hur det skulle bli om Du lämnade mer utrymme runt bilden?" = konstruktiv kritik. Sedan är det nog upp till mottagaren, om han eller hon vill ta till sig det hela. Om man då svarar att "Jo, jag funderade på det men tyckte att det här blev bättre" och den andra personen då vidhåller att man borde lämna mer utrymme, så har det genast övergått till subjektiv kritik och är inte längre så konstruktiv. Men givetvis beror det även på relationen och klimatet personerna emellan. Vilken ton har de i sina samtal i övrigt, osv.
besvarad av Anonym
0 röster
När man är för påstridig och tjatar om sin egen idé då är det inte längre konstruktik kritik...
Att dessutom t.ex. framföra den som "Varför gör du inte utrymmet större" tycker jag är enbart kritik, ordet varför gör för mig iaf att det upplevs som att jag helt enkelt gjort fel...till skillnad mot om någon skulle säga att "Har du provat hur det skulle se ut med mer utrymme runt bilden, jag tror det skulle bli bra" så skulle jag ta det som en idé och vara villig att testa.

Hoppas detta gav någon hjälp, annars är du välkommen med lite konstruktiv kritik så länge du inte får mig att bli ledsen! ;)
besvarad av Anonym
0 röster
Man MÅSTE inte vara på ett speciellt sätt. Längden påverkas av arv från dina föräldrar ,far- och morföräldrar och ännu längre tillbaka i tiden.Alla är vi olika.Så att man MÅSTE ha en viss längd eller vikt är ju fånigt. Alla duger som dom är.
besvarad av Anonym
0 röster
Hittade lite data från någon undersökning och 95% ligger mellan 148-173cm som tjej och för killar ligger det mellan 145-178cm...dock så finns det ju alltid dom som växer sent och då kan växa enormt...

Om tjejer: http://netdoktor.passagen.se/?l ngItemID=3768
Om killar: http://netdoktor.passagen.se/de fault.ns?lngItemID=3767 Tillägg från 08/15/2008 07:17pm:    Såg att undersökningen var "gammal", men ger iaf en idé och något "sant" svar finns ju inte då vi alla växer olika...
besvarad av Anonym
...