15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

kontantkort

Kontantkort till mobil, man har ca 1 år på sig att ladda kortet med nya pengar från det man laddade kortet sist. men om man nu glömmer att ladda på innom denna tid och kortet blir spärrat för utgående samtal. Måste man då köpa nytt starpaket? (Detta gäller för komviq kantantkort, kanske oviktig fakta men ändå).
ställdes av Anonym
  

7 Svar

0 röster
Om den är spärrad pga PIN-koden, så antar jag att operatören kan hjälpa till, och då behövs PUK-koden, såvitt jag minns. PUK-koden ska stå på starkpaket-pappret. Det är oxå en bra idé att gå till butiken för mer hjälp.
Om mobilen är spärrad pga att den är operatörslåst, så bör du låsa upp den i en affär som säljer mobiler.Tillägg från 07/05/2007 10:06pm:    Jag hade för ett tag sen problem med min mobil, därför att den var operatörslåst. Det var skumt, för jag kunde aktivera min PIN-kod utan problem, sen krävde mobilen operatörskod. Jag **** sedan låsa upp den i en butik som bl.a säljer mobiler.
besvarad av Anonym
0 röster
Det bästa vore att du går till butiken där du handlade den.
Dom brukar kunna öppna den på nolltid.
besvarad av Anonym
0 röster
Menar du att du har slagit in fel PIN-kod för många gånger? I så fall så ska du ha en så kallad PUK-kod. PUK-koden har du fått med när du köpt mobilen. Menar du däremot att mobilen är operatörslåst så vet jag tyvärr inte vad man kan göra för att få bort låset. Du kan ju förstås också mena att den är spärrad av spärrservice (man spärrar om man skulle tappa bort mobilen), då ska man ta kontakt med sin operatör(inte säkert att de kan hjälpa dig) eller skriva in PUK-koden när man startar mobilen. Hoppas du har fått det svar du behöver ^^
besvarad av Anonym
0 röster
Gå till en fysisk (verklig) butik som din opperatör har, eller kanke kan hänvisa till, och be dem hjälpa dig.
besvarad av Anonym
0 röster
Den informationen som comviq lämnar är att kortnumret blir obrukbart. Om det finns en bufferttid för avslutet är något som inte framgår.

Det blir nog tyvärr att köpa ett nytt startpaket.Tillägg från 07/05/2007 07:08am:    Men ta kontakt med Comviq och fråga dem.
På deras hemsida står det om kontantkorten:
"Du kan ringa med ditt Comviq Kontant-kort i 12 månader från första påtankningen och du kan ta emot samtal i 13 månader från första påtankningen. Varje gång ett nytt värdebevis tankas på förlängs giltighetstiden på samma sätt. Om kortet inte tankas på inom 13 månader blir det ogiltigt och kan inte aktiveras igen. Innestående pengar och bonus går då förlorade. Slå * 1 1 1 # LUR för att få ditt saldo och kortets giltighetstid direkt i telefonens display. Du kan också ringa kortnr 211 för att kontrollera ditt saldo och kortets giltighetstid."
http://www.editorial.tele2.se/? page=tele2se_privat_mobiltelefo ni_tankakontant&am...
besvarad av Anonym
0 röster
Hur då spärrad menar du? operatör låst eller?
besvarad av Anonym
0 röster
Jag får SMS från telebolaget som påminner mig om att ladda, så det gör det ju lite svårare att glömma.
besvarad av Anonym
...